Blåtur til Trondheim ^_^

For ikke så lenge siden blogget jeg om Lillesøsters bursdag. Siden dagen var rund ville jeg og Mamma gi Lillesøster noe av det hun er mest glad i i hele verden, og det er å reise. Hun fikk en blåtur!



Hun visste ingenting. Ikke en gang at jeg og Mamma skulle være med!

Hun var både nervøs og spent. Det var også veldig nerverpirrene for meg, som turplanlegger. Ville hun like turen? Hadde jeg funnet på morsomme aktiviteter? Hadde jeg gode nok forslag på spisesteder? Jeg hadde ikke trengt å bekymre meg sånn ^_^

Turen gikk til fine Trondheim!
Lillesøster har bursdag på Olsok, og vi ankom byen midt under Olavsfestdagene som er en Olsokfeiring i Olavs by. Jeg vil ikke si at vi var på en ekte pilegrimsreise, men jeg syntes det var en morsom detalj som jeg spilte litt på ^_^

Det jeg var mest nervøs for var at Lillesøster kanskje kunne bli skuffet over destinasjonen. Hun har vært der flere ganger før. Kanskje hun syntes det var kjedelig? Med denne nervøsiteten i bagen reiste jeg fra sol og sommer, møtte Lillesøster og Mamma på Værnes, tok toget og så at det regnet og regnet og regnet. Jeg kjøpte en paraply på togstasjonen. En god start, tenkte jeg. Men Lillesøster var kjempeblid, syntes det var kjempefint å komme til Trondheim og etter noen timer kikket sola frem så smått og vi hadde fint vær resten av oppholdet! Tenk å være så heldig!

Vi hadde rom på Comfort Hotel Trondheim. Sengene var gode, frokosten var god, servicen upåklagelig og beliggenheten super. Vi var der fra tirsdag til torsdag.
 Etter at vi sjekket inn på hotellet tirsdag formiddag så gikk det slag i slag til vi reiste hjem. Det første vi gjorde var å få med oss Nidarosdomen og være med på omvisning der. Jeg visste ikke at glassvinduene forteller hele bibelhistorien. Eller at de har et av verdens få Wagnerorgel, som brukes til å spille barokk musikk på. Eller at Nidarosdomen er Europas nordligste pilegrimsmål. Jeg vet at jeg vet veldig, veldig lite om Nidarosdomen.

Det er en utrolig flott kirke. Lyset ute var veldig skarpt, selv om det var overskyet, så jeg fikk ikke tatt så gode bilder. Skakt og skjevt, det får så være, jeg deler de beste bildene jeg har og anbefaler å se det på ekte, om du ikke allerede har gjort det ^_^
 Nattbildet er tatt sent på onsdagskvelden. Hva vi gjorde der da kommer jeg tilbake til!

Etter å ha sett oss rundt inne i kirka fikk vi med oss en liten del av Olavsfestdagenes historiske marked. Lillesøster kjøpte seg et kjempefint smykke!
 Jeg kjøpte ikke noe, men så litt ekstra på Bymisjonens glassengler.  Jeg tok ikke noe bilde av de, men de var veldig fine der de sto samlet, og ideen bak gjorde de enda finere. Glassenglene er laget av knust glass og viser at selv om man har vært knust, så kan man bli noe vakkert. De blir laget av folk som selv er på et sårt sted i livet. Jeg leste på nettsidene deres at Kirkens bymisjon har flere engleverksteder i landet, men at de har laget seg et eget design i Trondheim, en Trondheimsengel. Trykk gjerne på linken for å lese mer.

Vi tok oss en liten kaffepause på Waisenhuset, rett ved Nidarosdomen. Det var lite folk på grunn av regnet, men vi fant oss noen tørre stoler og nøt vafler og drikke ute! Uten mat og drikke...
 Jeg hadde planlagt både det ene og det andre, blant annet at vi kom til å trenge mange pauser og at vi måtte være flink å sette oss ned, drikke og spise. Nyte kafelivet. Det er så lett å glemme når man har mye man vil gjøre og se på kort tid. Hjernen tåler bare så og så mye, det samme med føttene.

Neste overraskelse var et par timer unna, så vi tuslet litt hit og dit og endte opp på Bakklandet, gamlebyen i Trondheim. Vi krysset Nidelva over Gamle Bybro, som jeg ikke ante noe om før jeg sto der. Det var et veldig fint sted å ta bilder på. Så mange fine farger! Vi forsto raskt at brua blir kalt "Lykkens portal", men hvorfor?


Vi visste ikke det mens vi sto der, men med hjelp av google så vet jeg det nå. Det kommer fra sangen "Nidelven stille og vakker du er", skrevet av Oskar Hoddø. Andre verset lyder som følger: "Den gamle bybro er lykkens portal, Sammen vi seiler i stjerners korall, Nidelven stille og vakker du er, Her hvor jeg går og drømmer."

Veldig fin tekst. Kan skjønne at sangen har bysangstatus ^_^

Har ikke hørt den enda da...

I Bakklandet ble det enda et kafebesøk. På Kaffebar Dromedar.
 Og det ble tatt enda flere bilder!
 Det var så mye pent å se på overalt! Pene farger. Vi var ikke innom Antikvariatet musikkafe og bokbar, men jeg syntes det så ut som min type sted. Jeg tok heller ingen bøker fra bokkassen. Skulle ønske vi hadde en sånn kasse her i Vestby! Aller helst skulle det vært min kasse som sto åpen for forbipasserende i hagen min ^_^

Det er fremdeles tirsdag, og klokken 17 snublet vi inn i en bakgate i sentrum og fant dette bittelille skiltet. Det står "Mystery chambers Trondheim". Lillesøster elsker slike mysterikammer. Vi skulle finne spøkelsesmunkens hemmelighet. Derfor også turen til Nidarosomen tidligere på dagen, for å få ting til å høre litt sammen.
Vi ble stengt inne på et arbeidsrom og virret rundt der i 60 minutter. Mamma var fersk og vi var ikke så flinke til å forklare hva målet var, men samtidig så lignet ikke dette på rom vi hadde prøvd før. Vi visste heller ikke hva vi skulle gjøre! Klokka tikket og vi sleit. Spurte vi etter hint ble det trekt fra tida vår. Vi løste ikke mysteriet og havnet dessverre i skjærsilden. Men rommet var bra. Veldig vanskelig, men bra. Vi skulle hatt 120 minutter. Ikke sikkert vi ville klart det da heller! Det eneste vi var litt misfornøyde med var egen innsats. Vi jobbet ikke strukturert nok. Så vi bestilte et nytt rom til neste dag. Ikke nødvendigvis for å klare det, men for å samarbeide bedre.

 På kvelden gikk vi tilbake til Bakklandet for å spise på Baklandet skydsstation. Jeg hadde lest at de skulle ha god mat i fine, gammeldagse omgivelser.
Det hadde de! Vi spiste reinsdyrsgryte og drakk blåbærsaft ^_^

På onsdagen kom TK også! Lillesøster hadde ikke peiling og ble kjempeoverrasket. Vi dro og småshoppet litt i byen og endte opp på togstajonen der TK dukket opp! En ekstra person til å hjelpe med dagens mysteriekammer! Vi klarte det ikke denne gangen heller, men vi gjorde en bedre innsats! Vi må nok løse flere logiske oppgaver og trene våre små grå før vi kan prøve oss på Mystery Chambers siste rom neste gang vi besøker byen ^_^

Ellers foregikk dagens hovedplaner på kvelden. Vi stelte oss på hotellet og dro og spiste mat på det som i følge nettet skulle ha byens beste burger. Stedet lå cirka 10 meter unna hotellet. Superhero burger.
Hadde jeg ikke lest om stedet på forhånd så ville jeg nok ikke gått inn. Det både er og ser ut som et fastfoodsted, mens jeg liker steder med en litt annen atmosfære, litt koseligere og varmere. Men når man først hadde satt seg ned så var det mye å se på der også. De har valgt et tegneseriepreg og brukt blant annet dekorerte pappesker og stekeplater som veggpynt. Spesielt stekeplatene syntes jeg var stilige. Og burgerne var gode!

Klokken 20 skulle vi være ved Borggården, som er rett ved Nidarosdomen. Vi gikk via Bakklandet og satt ute og drakk litt øl og vin på et lite utested som heter Taps. Ølet jeg drakk var brygget lokalt og var veldig fruktig. Mye fruktigere enn det jeg er vant til, men samtidig godt. Godt og uvant. Monkey Brew Plato Ale.
 De hadde noen spennende bruser også, for eksempel tacobrus, men det var utsolgt så det fikk vi ikke prøvd.

Så var vi framme ved Borggården. Lillesøster hadde tidligere på dagen fått vite at hun skulle på konsert. Det er mange konserter og forskjellige typer arrangement under Olavsfestdagene. Vi hadde billetter til å se dobbeltkonsert med Aurora og Karpe Diem.

Under deler av konserten så utsikten min slik ut. Det er veldig typisk.
 Men det sto kortere folk bak meg igjen, og for de så var jeg med mine 163 centimeter en kjempe. Det var nok høye folk andre steder i publikum også, men det føltes som om alle skulle stå foran meg ^_^

Men publikum danser og hopper og rører på seg og plutselig så får man litt usikt likevel mellom hoder og over skuldre. Begge konsertene var veldig bra. Aurora er så søt og har sin helt spesielle stil. Koselig popmusikk. Mens Karpe Diem eide scenen og ga alt de hadde. Det var litt av et show!
 Det var gøy å se Aurora. Favorittøyeblikket mitt var likevel da Chirag (og her innrømmer jeg at jeg måtte google hva de heter, for jeg har ikke hørt på Karpe Diem, i motsetning til alle de andre i publikum som kunne alle tekstene utenat) tok opp en gutt fra publikum som fikk være med å synge sangen de holdt på med. Han var så tydelig lykkelig, han visste nesten ikke hva han skulle gjøre, le, eller gråte, eller besvime, men han klarte å synge med. For en opplevelse!

For noen dager! Jeg har prøvd å samle noen bilder av de tingene jeg gikk forbi som jeg bare måtte ta bilde av. Noen statuer, litt street art. 
 Jeg vet det bare er en liten brøkdel av det man kan finne rundt omkring i byen. Vi var bare i sentrum og vi så ikke alt som fantes der heller.

På torsdag formiddag fikk vi shoppet litt. Lillesøster og Mamma så etter klær. Jeg og TK ville på Outland. I februar var vi på Outland i Bergen og fant ut at det er gøy å se de andre avdelingene. Selv om det er størst i Oslo, så har de forskjellige ting på de forskjellige stedene. Det blir så kjedelig med den butikken man alltid er innom.
 I Trondheim fikk jeg inntrykk av at de hadde mange figurer. De hadde veldig mye Studio Ghibli-ting. Og de hadde en figur av Ash, Pikachu og Charmander (pokemon) som jeg fikk litt lyst på, men sånne importsaker er så dyre. Jeg endte opp med en mangabok som var på salg, en søt liten morobok om en t-rex, et lite spill, en overraskelsesfigur fra Frozen (det ble Olaf) og en liten fargeleggingsboks.

Vi avsluttet turen med å reise til Tyholttårnet hvor Egon har en av avdelinger. Restauranten er oppe i Tyholttårnet og har to etasjer, hvor den ene etasjen roterer og gir utsikt over hele byen.
 De hadde tydeligvis en god kokk også for maten vi fikk var kjempegod!

Jeg prøvde å ta noen bilder av utsikten underveis. Runden rundt tar en time. Vi så Nidarosdomen. Vi så Munkholmen. Det er et sted vi kan besøke neste gang vi kommer.
 For det blir nok flere turer, forhåpentligvis ^_^

Helt på slutten klarte jeg å ta feil av alle tidspunktene jeg hadde opreret med, at vi reiste til flyplassen en time tidligere enn vi trengte. Jeg ble litt lei meg, men det viste seg at det i grunnen var helt greit. Vi fikk slappet av litt og tatt det med ro. Vi prøvde ut det nye spillet jeg kjøpte meg, som var et helt greit, søtt og enkelt spill. Vi fikk ikke spilt ferdig da. Så ingen vant. Helt greit det også ^_^
Som sagt var det sol i Oslo og regn i Trondheim da jeg reiste på tirsdag. Denne gangen var det omvendt. Det var fint vær i Trondheim og regn på Gardermoen. Selv om flyet til meg og TK gikk før flyet til Mamma og Lillesøster, så var de først hjemme. Vi tok flybuss til Vestby og var hjemme sent. Slitne, men fornøyde.


En ferietur trenger ikke vare i ukesvis. Et par dager er nok til å løfte hele ferien noen hakk høyere opp i lufta. Vi hadde en kjempefin tur og jeg er veldig fornøyd med Lillesøsters bursdagsgave. Det er hun også!

Trondheim er en veldig fin by som er verdt å besøke gang på gang! Norge er i grunnen et veldig fint land, med mange steder som er verdt å besøke!

Blir spennende å se hvor ferden går neste gang. Kanskje det blir Norgesferie neste sommer også?

^_^

Kommentarer

  1. Dette hørtes ut som en veldig koselig tur! Heldige lillesøster����

    SvarSlett

Legg inn en kommentar